Danışmanlık Hizmeti

Yüksek bütçeler ayırarak satın aldığınız yazılımınızı etkin, doğru ve verimli kullanabilmeniz için; aşağıda ayrıntılarıyla paylaştığımız danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

İşletmenin Durum Analizi

Bir işletmenin ihtiyaçlarını tespit etmek için öncelikle mevcut durumunun doğru analiz edilmesi gerekmektedir.
Durum analizi, danışmanlık yol haritasının çizilmesi ve uygulanmasında ilk adımdır. Öncelikle bir firmanın tedarik, lojistik, pazarlama, satış, insan kaynakları, muhasebe birimleri tarafından sistem üzerinden yapılan işlemler tespit edilir. Firmanın işleyişi, öncelikleri, yazılımdan bağımsız kullanılan Excel tabloları, formlar, kullanım alışkanlıkları, yazılımdan beklentileri değerlendirilerek yönetime süreç yönetimi ile ilgili bir rapor hazırlanır. Yönetimin raporu onaylamasını takiben danışmanlık hizmeti verilmeye başlanır.

İşletmenin Hedefleri

İşletmenin; iş akışı, yazılımdan beklentileri, yazılımla ulaşmak istedikleri hedefler, yazılımda yapamadıkları, departmanların aksayan yönleri uzman danışmanlarımız tarafından değerlendirilir. Değerlendirmeyi takiben; veri toplama, veri girişi, işleme, raporlama, iş akış sürecinin programa uyarlanması ile ilgili tespit ve tavsiyeler devreye girer. Yönetimle karşılıklı yürütülen bu süreçte onay alındıktan sonra sistem programlama modelleme aşamasına geçilir.

Sistem Programlanması ve Modelleme

İşletmenin iş yönetim süreçleri göz önünde bulunarak yapılan mevcut durum analizi ve hedef tespitinin ardından firmadaki reel işleyişinin yazılım üzerinde modellenmesi aşamasına geçilir. Bu süreç; verilerin ve tanımların tespiti, reel süreçlerin işleyişi, veri giriş yöntemleri ve işlem fonksiyonları, departmanların birbirleriyle hangi aşamalarda iletişim kurmaları gerektiği ve departmanların hangi aşamalarda birbirine uyarı göndermeleri gerektiği üzerine kurgulanır. Sistem programlama ve modellemesi işlemi ile ilgili anlaşma sağlandıktan sonra eğitim aşamasına geçilir.

Eğitim

Modellenen sistem de kullanıcı yetkilerini de göz önüne alarak bir eğitim planı hazırlar.Eğitim verilen danışmanlık hizmeti için en önemli aşamalarındandır. Yapılan çalışmaların anlamlı hale gelmesi, hayata geçirilmesi ve doğru sonuca ulaşabilmesi için eğitimin hedeflenen amaca uygun olarak verilmesine bağlıdır.

Bir önceki aşamada modellemesi yapılan sistemin departmanlara ve kullanıcılara indirgenerek programın eğitiminin verilmesi gerçekleştirilir. Yapılan çalışmaların yazılımda karşılığının olması, reel işleyişle uygun ilerlemesi ve doğru sonuca varılabilmesi eğitim sürecinin doğru ve başarılı gerçekleştirilmesi ile doğru orantılıdır. Eğitimin daha iyi anlaşılması ve kalıcı olması için, departman ve personellere ödevler verilerek hizmetin kalitesi artırılır. Eğitim sonrasında yönetimin talebi olursa bir sınav düzenlenebilir ve ek eğitim süreleri planlanabilir. Eğitimler tamamlandıktan sonra, ortaya çıkan sistem modelinin yazılıma uyarlaması yapılır. Sistem uyarlamasında; kullanıcı özelleştirmeleri, kullanıcı yetkileri, zorunlu alan tanımları, özel alan tanımları, stokların gruplandırılması, İşlemleri yapılır. Sistem uyarlaması ile yazılım işletmede doğru ve verimli şekilde kullanılır. Bu aşamada başarı sağlanması personelin ilgisi, yeterliliği ve isteğiyle doğu orantılıdır.

Uyarlama ve Uygulama

 Eğitimler tamamlandıktan sonra oluşturulan sistem modelinin yazılıma uyarlanması yapılır. Uyarlama aşaması da kullanıcı yetkileri, form tasarımları, zorunlu alan tanımları, stokların gruplandırılması vb. işlemler yapılır. İşletmede yazılımın kullanılmaya başlanması ile birlikte; Modellenen sistemin doğru çalışıp çalışmadığı, Verilerin doğru işlenip işlenmediği, İşlemlerin zamanında yapılıp yapılmadığı gibi kontroller yapılır. Kontrol ve denetimlerin yapılmaması ya da eksik yapılması durumunda danışmanlık hizmetindeki ilerlemenin durması ya da gerilemesi söz konusu olabilir. Kotrol ve denetimleri doğru yapılması, sistem modellemesinde eksik kalan, aksatılan, atlanan veya gözden kaçırılan noktaların teyidi açısından da çok önemlidir. Sistemin eksik ve aksayan yönlerinin tespiti ve çözümü, hedeflerin gerçekleşmesine hizmet eder.

Raporlar ve Analiz

Proje uygulanmaya başladıktan bir süre sonra modellenen sistemin doğru çalışıp çalışmadığı, verilerin doğru işlenip işlenmediği, zamanında işlemlerin yapılıp yapılmadığı gibi kontrollerin yapıldığı aşamadır.

Denetleme aşamasının başarıyla tamamlanmasının ardından tekrar yönetim ile bir toplantı düzenlenir. Programdan alınan raporların güvenilirliği ve yeterliliği üzerine yapılan bu toplantılarda amaç yönetimin istediği sonucu elde etmesinin sağlamaktır. Yazılımın doğru raporları vermesi için bu aşamaya kadar yapılan işlemelerin doğru olması gerekmektedir. Yönetimin istediği raporların alınmasının ardından, bu raporları okumaya ve analizini yapmaya yönelik eğitimler düzenlenir. Kullanılan yazılımın işletmeye azami fayda sağlaması ve değer katması, yöneticilerin raporlar üzerinden işletmeyi takip etmesi ile mümkündür.

İŞLETMENİZE ÖZEL ÇÖZÜMLER AKINSOFT'TA.