Yazılım Hizmeti

 Kurumsal kaynak planlaması işletmelerde anlık para ve mal akışını gösterir.İşletme sahiplerinin aylık, yıllık raporlarının analizlerini beklemeden ve diğer ay/yıllarla çapraz kontrollere gerek duymadan bilgisayarında işletme bilgilerini görmesini sağlar. Ayrıca işletmelerdeki insan kaynakları, muhasebe, üretim işlemleri ve araştırma geliştirmesi bölümlerinin her birini bir araya getiren bilgi sistemidir. Bu bilgi sistemini daha detaylı açıklamak gerekirse işletmenin içerisinde sorulan sorular ve bu soruların cevaplarını diyebiliriz.

İlk Görüşme

 Mevcut durum analizi için, Firmanın tedarik, lojistik, pazarlama, satış, insan kaynağı, muhasebe birimlerindeki sorumlularla mülakatlar ve gerekirse anketler yapılır, bu birimlerde kullanılan formlar ve alınan raporlar incelenir. Firma için kayıt altına alınan veriler tespit edilir. Kayıt ortamları ve kullanılan yazılımlar not edilir. Yazılım da oluşturulan işleyişin gerçekte uygulanan işleyişle ne kadar örtüştüğü incelenir.Yönetim kademesi ile görüşerek yönetime sunulan raporlar not edilir.

Ön Analiz

Büyüklüğüne, sektörüne ve yönetim tarzına göre işleyişleri birbirinden tamamen farklı olan firmalar da yaşanan sıkıntılar genel olarak birbirine benzemektedir. Ön analiz çalışmasıyla firmanın kaba olarak kendi yapısını, bu yapıdaki sıkıntıları başka deyişle oluşan düğüm noktalarını çıkarmayı hedefler.

Ön Analiz Raporu ve Sunumu

 Ön analiz çalışmasında, firmanın genel işleyişi bu işleyişteki varsa problemli alanları ortaya koyan bir rapor ve bu rapora ait bir sunum hazırlanır. Hazırlanan sunum işletme yönetiminin ve projeye katkı verecek çalışanların  bulunduğu bir toplantıda detaylı bir şekilde anlatılır.

Hizmet Mutabakat Mektubu

Analiz çalışmasında ortaya çıkan ve sunumda detaylı olarak anlatılan firmadaki işleyişe ve problemli alanların çözümüne odaklı olarak: Hizmetlerin veriliş yöntemlerini, sürelerini ve hizmet detay başlıklarını da için de barındıran bir hizmet mutabakat mektubu hazırlanır ve firma yönetiminin onayına sunulur.

Teklif ve Sözleşme

Hizmet mutabakat mektubunda belirtilen hizmetlerin başlıkları ve süreleri konusunda anlaşma sağlandıktan sonra yazılım ürünleri ile birlikte proje için teklif oluşturulur. Teklifin onaylanması halinde ise ürün ve hizmetleri de içeren sözleşme imzalanarak projenin başlangıcı için ilk adım atılmış olur.

Sistem Modelleme

Proje başlangıcında ilk olarak yapılan ön analizi daha detaylandıracak bir çalışma yapılarak mevcut durum raporu ve  hedeflenen durum raporu çıkarılır. İşletme yönetimine sunulan bu raporların onaylanması ile hedeflenen durum raporuna uygun olarak Sistem Modelleme çalışması yapılır ve yönetimin onayına sunulur.

Eğitim

Hedeflenen Durum Raporuna göre modellenen sisteme uygun olarak eğitim planı çıkarılır. Kullanıcıların alacakları eğitimler, birimlerine ve kullanıcı yetkilerine göre farklılıklar gösterecektir. Verilen eğitimler sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınır. Yönetimin onayı doğrultusunda eğitim alan personele istenirse uygulama ödevleri verilir ve/veya yeterlilik testi yapılır.

Uyarlama ve Uygulama

Eğitimler tamamlandıktan sonra modellenen sistemin yazılım üzerin de uyarlanması ve  uygulanması aşamasına geçilir. Uygulama aşamasında sistem ile ilgili geliştirme ihtiyacı ortaya çıkarsa bu yönetime rapor edilir. Onaylandığında gerekli çalışmalar yapılarak projenin sorunsuz ilerlemesi hedeflenir.

Kontrol ve Denetim

 Kontrol ve denetim aşamasının da başarıyla geçilmesinden sonra alınan raporların güvenilirliği ile ilgili problemler ortadan kalkacaktır. Sistemin doğru raporları üretmesini sağladıktan sonra yapılması gereken en önemli iş bu raporları anlamlandıracak ve analiz edecek rapor okuma ve analiz eğitimlerinin verilmesidir. Bu aşamada başarılı bir şekilde tamamlanırsa kullanılan yazılım işletmeye maksimum faydayı sağlayacak en önemli yatırım olacaktır.

Rapor Okuma ve Analiz

Proje uygulanmaya başladıktan bir süre sonra modellenen sistemin doğru çalışıp çalışmadığı, verilerin doğru işlenip işlenmediği, zamanında işlemlerin yapılıp yapılmadığı gibi kontrollerin yapıldığı aşamadır.

Bu kontrol ve denetim yapılmadığı takdirde yapılan bütün çalışmaların geriye doğru gitme riski ortaya çıkar. Kontrol ve denetimler kullanım aşamasın da eksik kalan, unutulan, aksatılan işlemleri ortaya çıkarmaktadır.

Tespit edilen bütün olumsuzluklar çözümlenerek hedeflenen mükemmelliğe yaklaşılması sağlanır.

Servis Destek

 Kontrol ve denetim aşamasının da başarıyla geçilmesinden sonra alınan raporların güvenilirliği ile ilgili problemler ortadan kalkacaktır. Sistemin doğru raporları üretmesini sağladıktan sonra yapılması gereken en önemli iş bu raporları anlamlandıracak ve analiz edecek rapor okuma ve analiz eğitimlerinin verilmesidir. Bu aşamada başarılı bir şekilde tamamlanırsa kullanılan yazılım işletmeye maksimum faydayı sağlayacak en önemli yatırım olacaktır.
İŞLETMENİZE ÖZEL ÇÖZÜMLER AKINSOFT'TA.